Διαφορετικα

Ζήτω ο Μίκης ρε….

Από  | 

Προχθές ο Μίκης Θεοδωράκης, μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της σύγχρονης Ελλάδας, βγήκε και μίλησε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Μιλάμε ότι μετά έγινε τόσο της πουτανάρας, που το φέησπαλμ που είχε κάμνει ο κάπτεν Πικάρντ στο Σταρ Τρεκ δεν έφτανε ούτε για πλάκα για να χαρακτηρίσει τη φάση.

Κομμουνισταί ή αριστερίζοντες εξεμάνησαν με δάκρυα στα μάτια αλαλάζοντας πάνω από την αφίσα του Μαρξ για το ότι έχασαν τον «δικό τους» συνθέτη, ολοκληρωτικοί-φασίσται ή εθνικίζοντες χάρηκαν θεωρώντας ότι έκαναν μεταγράφα τον γέροντα στα 90φεύγα του και ο μέσος Έλληνας, που είναι ακριβώς στο κέντρο και βλέπει τους αποδώ και τους αποκεί ηλίθιους να ξεκατινιάζονται, τέσταρε το άη κιου του και τα μάτια του για να δει αν όλα αυτά που ζει συμβαίνουν ή είμαστε στο Μάτριξ και θα έρθει σε λίγο ο Ορφέας και ο Νίο να μας πάρουνε από κώλο ξεκάποτοι και να μας πετάξουνε τα φλόκια μέχρι τις αμυγδαλιές, να γλιτώσουμε το χειρουργείο.

Ας πω, λοιπόν, λίγα λόγια αγάπης και στους μεν και στους δε, θεωρώντας ότι είμαι ακόμα σώφρων και δεν έχω φάει πετριά στο κεφάλι (λέμε τώρα).

Αγαπητοί «αριστερίζοντες»-κομμουνισταί-δεν ξέρω τι στο διάολο διατείνεστε ότι είστε. Το γεγονός ότι η απελευθέρωση της Ελλάδας από τη Χούντα έγινε υπό τη ΜΟΥΣΙΚΑΡΑ του Μίκαρου ΔΕΝ ΤΟΝΕ ΚΑΜΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ και θα πρέπει ασούμε να πουλάει κι αυτός αριστεροσύνη και να βλέπει το κόνισμα του Λένιν και να του φεύγουν τα σκατά. Η Αριστερά της εποχής του Μίκη σε σχέση με την Αριστερά της σύγχρονης Ελλάδας είναι σαν να συγκρίνεις τον Μέσι με τον Χαλιαμπάλια του Άγιαξ Παραβόλας. Επίσης, ο Θεοδωράκης πάντα διατεινόταν ότι πρώτα απ’ όλα είναι Έλληνας, πατριώτης και πάνω απ’ όλα βάζει την Ελλάδα, την οποία αγαπάει τρελά και θα έδινε ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ τη ζωή του γι’ αυτήν. Ως πατρίδα του είμαι σίγουρος ότι θεωρεί περισσότερο την ελληνική παιδεία εν γένει, από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα, και λιγότερο τον γεωγραφικό χαρακτηρισμό, αν και αυτός έχει τη μεγάλη σημασία του. Έχει κάνει στο παρελθόν λάθη, και πολλά, γιατί είναι άνθρωπος, αλλά δεν είχε ποτέ κακοήθεια και προσωπικό όφελος από τίποτε, και πάνω απ‘ όλα, ΟΛΑ, έβαζε την ενότητα των Ελλήνων, που έχει καταλάβει τι μαλάκηδες είμαστε και με το πρώτο φιρφιρίτ γινόμαστε μαδομούνι. Ο λόγος, δε, που ξεκίνησε την ομιλία του με το «φασίστα, αναρχικέ, πατριώτη, τραμπούκε», ήταν για να καταδείξει ότι όπου κι αν ανήκει κάποιος πολιτικά, είναι πολλά περισσότερα αυτά που μας ενώνουν ως κατοίκους της ίδιας μερίδας γης και της ίδιας παιδείας μετέχοντες (λέμε τώρα…), παρά αυτά που μας χωρίζουν. Το μόνο που σκέφτηκες ήταν, όμως να τον πεις φασίστα, εθνικιστή, χρυσαυγίτη κ.λπ. Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό σου, μωρέ, δεν φταις εσύ. Άλλωστε, αν το δεις και ιστορικά, μέχρι και μέσα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μουνί ήμασταν μεταξύ μας. Μια φορά συνεργαστήκανε οι αποδώ και οι αποκεί Έλληνες και γαμήσαμε τον Γοργοπόταμο και το κλανίδι του Χίτλερ ολοκληρωτικά. Μετά, πάλι μουνί τα κάναμε, σκοτώναμε ο ένας τον άλλονε και ο αδερφός τον αδερφό. Ο Μίκης ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ. Και ξέρει ότι ο διχασμός μόνο κακό θα μας κάνει. Και ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Ελλάδα και ότι για να πάνε μακριά τα κλαδιά σου, πρέπει να είναι βαθιές και στέρεες οι ρίζες σου. Εσύ το ξέρεις; Όχι φυσικά. Επίσης, ο Μίκης θυμάται καλά ότι το επίσημο ΚΚΕ, με τον Ριζοσπάστη του, ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ να είναι η Μακεδονία μέρος της Ελλάδας, κάτι που προσπαθούμε να το αποκρύψουμε γιατί δεν ακούγεται ωραίο, αλλά υπάρχουν τα γαμημένα τα αρχεία ακόμα και πέφτει πούτσα και κάνουμε αβαβά ότααν έρχεται κάτι στην επιφάνεια. Το ότι ο Μίκης δεν σας ασπάζεται πλέον σας χαλάει, όπως και με τον Σαββόπουλο, τα έχω ξαναγράψει, μη λέμε τα ίδια. Το να διαβάζουμε την ιστορία όπως μας συμφέρει δεν είναι και τόσο καλό, κόφτε το.

 

Αγαπητέ (όχι και τόσο) ολοκληρωτικέ-φασίστα-εθνικιστή-γαμώχριστε-δεν ξέρω πώς αλλιώς να σε πω. Γαμώ τη Μπαναγία σου. Είσαι ο λόγος που ο μέσος Έλληνας, που δεν έχει καμία σχέση με εσένα και το μουνί που σε γλίστραγε, φοβάται να βγάλει την ελληνική σημαία στις εθνικές εορτές στο μπαλκόνι του για να μην τον χαρακτηρίσουν σαν και τα μούτρα σου οι απέναντι, που κι αυτοί το ίδιο (λίγο) μυαλό έχουν. Είσαι ο λόγος που πολύς κόσμος που ήθελε να διαδηλώσει την αντίθεσή του στην ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονίας δεν το έκανε, για να μην τονέ πούνε Σφακιανάκη λόβερ. Δεν έχεις καμία σχέση με τον άνθρωπο που αγαπά την πατρίδα του πραγματικά και θέλει να το εκφράσει υγιώς. Είσαι ο τύπος που απλώς είναι τέρμα θυμωμένος, δεν ξέρω γιατί στον πούτσο, ψάξ’ το στην ψυχανάλα, και απλώς δεν έτυχε όταν είχες νεύρα να περάσεις όξω από τα γραφεία του τοπικού συνδέσμου κάφρων οπαδών, αλλά πήγες μια βόλτα από τον τοπικό εθνικιστικό σύλλογο και λες «εδώ είμαστε, μάστορη». Δεν σε ενώνει ΤΙΠΟΤΑ με τον Μίκη Θεοδωράκη και δεν είναι με το μέρος σου, ούτε ήταν ποτέ. Ο Μίκης δεν θα υποστήριζε ποτέ τάγματα εφοδών και να γαμήσουμε τον Χριστό των κακών μεταναστών που μας παίρνουν τις δουλειές, ούτε πογκρόμ εναντίον κανενός, ούτε χαστούκισε ποτέ γυναίκες σε εκπομπές λάηβ ον τη βη. Μάλιστα, αυτούς που προέβαιναν σε πογκρόμ, τα φίδια στον κόρφο μας, ήταν που πολέμησε με σθένος. Ο Μίκης αγαπά την πατρίδα του, όχι την αφίσα του Αδέλφου, και αν σου ‘κανε έκκληση στο άνοιγμα της ομιλίας του, είναι γιατί είδε ότι ολισθαίνεις προς τον βούρκο της διαίρεσης και της επέκτασης της βασιλείας εκείνων που διαιρούν και βασιλεύουν, και μαζί σου παίρνεις τη χώρα του, πιάνοντάς την από τον λαιμό. Τη χώρα του, που τόσο αγαπάει και έχει αποδείξει ότι θα έδινε και τη ζωή του γι’ αυτήν. Ήρωας του Μίκη ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, όχι ο Ρόμελ, ούτε ο Γκέρινγκ. Κι αν πρόσεξες, έκανε έκκληση και σε σένα και στον εχθρό σου, αλλά πού να το δεις αυτό, ωρέ λεβεντομαλάκα. Δεν σε άφηνε η σπαρτιάτικη περικεφαλαία που φόρεσες για να κατέβεις στη συγκέντρωση, που σε είδε γάιδαρος από τη Σαντορίνη και είπε «κοίτα, ρε φίλε, υπάρχουν και πιο γραφικοί από μένανε».

Ξέρω, ξέρω. Με μισείτε και οι δύο τώρα. Οι μεν λέτε «κοίτα τον μαλάκα τον φασιστάκο» και οι άλλοι μισοί «ΣΗΡΗΖΕΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΥΝΙΣ».

Σας γράφω στην καραπουτσακλάρα μου και τους δύο με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Είστε ηλίθιοι και ο λόγος που ολισθαίνουμε καθημερινά όλο και πιο πολύ.

Γαμώ την Αριστερά σας έτσι όπως είναι και εκφράζεται. Ναι, ρε Τσίπρα. Έχει ψαρώσει το καλό πόδι του Μαραντόνα με τόση αριστεροσύνη, επαναστάτη της φακής.

Και γαμώ και τον ολοκληρωτισμό-φασισμό-εθνικιζμό σας, που τα αυγά του ποτέ δεν έπαψαν να εκκολάπτονται και τώρα τελευταία έχουν βγει και τα φίδια και κόβουν τσάρκες ανάμεσά μας, γαμώντας τη ζωή όλων των υπολοίπων.

Ζήτω ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το άσμα αφιερωμένο και στους δυο σας.

 

 

 

 

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.