ΑΝΘΗ

Το νερό νεράκι

Από  | 

Από την Τρίτη το βράδυ η Θεσσαλονίκη αρχίζει σταδιακά να ζει χωρίς νερό. Από την Τρίτη το βράδυ και γράφω το κείμενο αυτό όχι Τετάρτη πρωί, αλλά Παρασκευή απόγευμα, επομένως καταλαβαίνετε τη διάσταση του προβλήματος. Μια πόλη 1,5εκατομμυρίων κατοίκων να ζει χωρίς νερό. Ντρέπομαι να πω πως νιώθω σαν κάτοικος Ουγκάντας, επειδή σέβομαι την Ουγκάντα. Σχολεία κλειστά,  παιδικοί σταθμοί κλειστοί, σε κάποιους Δήμους γονείς  σε πανικό, να ενημερώνονται τελευταία ώρα για τον αν θα στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα,  το κέντρο της πόλης να υπολειτουργεί, επιχειρήσεις να μην ανοίγουν, εστιατόρια και καφετέριες σε δυσχερή κατάσταση, η Πυροσβεστική να εφοδιάζει με νερό τα νοσοκομεία της πόλης, μια πόλη σε αδράνεια,  εξαιτίας  (?) ενός αγωγού που είχε διαρροή.

Στο δρόμο άνθρωποι πηγαινοέρχονται κουβαλώντας με τα χέρια ή με καρότσια εξάδες εμφιαλωμένων νερών, καθώς κανείς δε ξέρει πότε θα τελειώσει το μαρτύριο αυτό. Σε μια κάβα στη γειτονιά μου, ο κόσμος μπαίνει μέσα στο φορτηγό και παίρνει κατευθείαν από εκεί την εξάδα, αφού περιμένει αρκετή ώρα στην ουρά. Γιατί στην κάβα; Μα επειδή τα αποθέματα στα σουπερ μαρκετ έχουν τελειώσει.  Τα σπίτια  αυτές τις μέρες, απεικονίζουν ακριβώς την ασχήμια και τη βρωμιά της παρούσας  κατάστασης.  Στοίβα άπλυτων στην κουζίνα, σε σημείο που απορείς πού τα έκρυβες τόσο καιρό τόσα σερβίτσια. Δύο και τρεις φορές πίνουμε νερό από το ίδιο ποτήρι, γιατί αρχίζουν και τελειώνουν και τα τελευταία καθαρά που ξέμειναν στο πλυντήριο πιάτων. Στο μπάνιο τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα, με εμφιαλωμένα νερά  προσπαθείς –για λόγους υγιεινής-να καθαρίσεις τα απολύτως απαραίτητα, ενώ την ίδια ώρα βρίζεις την κατάντια μας.

Σήμερα λοιπόν έτυχε κι εγώ να έχω ένα σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού, σήμερα που είμαι άλουστη, σήμερα που νιώθω πως έχω βγει από τα λασπόλουτρα της Πικρολίμνης και πως είμαι ένα κράμα απλυσιάς, μωρομάντηλου και υπερβολικής, σε σχέση με άλλες φορές, δόση αρώματος.

Το ραντεβού πήγε καλά και γράφοντας τις τελευταίες λέξεις  του κειμένου, ακούω τους σωλήνες να γεμίζουν…Ναι, ήρθε το νερό…

1 Σχόλιο

  1. Writecustomessays

    03/04/2018 στις 01:00

    Ξεχνανε βεβαια εκει πανω οτι η ΑΕΚ ειναι πολυ ισχυρη διοικητικα οποτε θα ειναι ηταν πολυ δισκολο να κανουν του κεφαλιου τους.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.