ιστοριες

Πότε θα μεγαλώσει το πουλί του παδιού;

Από  | 

Οι μπαμπάδες κοριτσιών ανησυχούν μήπως τα κοριτσάκια τους μπλέξουν με 5χρονους προαγωγούς, οι μπαμπάδες αγοριών χάνουν τον ύπνο τους που το πουλί του πιτσιρικά δεν έχει γίνει ακόμα κροταλίας…

BANNER-ANATELLO2Εχω ένα φίλο που απέκτησε γυιό πριν ένα χρόνο και μ΄έχει ζαλίσει – όχι επειδή περνάει τον άπειρο χρόνο με το βλαστάρι του αλλά επειδή ανησυχεί. «Ρε συ, το πουλί του είναι σα φυστίκι»,  λέει. «Κι εσύ που έχεις αγόρια, έτσι ήτανε στην ηλικία του;» Τον διαβεβαιώνω ότι όλα τα αγοράκια ενός έτους έχουνε πουλιά σαν φυστίκια – αν κάποιο έχει εργαλείο σαν μπανάνα, οι γονείς (α) το τρέχουν στους παιδιάτρους ή (β) του κλείνουν συμβόλαιο να παίξει σε τσόντες μόλις ενηλικιωθεί.

Ο φίλος μου δεν ηρεμεί καθόλου, και κάθε μήνα τσεκάρει το μωρο-τσουτσούνι («μα αφού μπουσουλάει, γιατί δεν μακραίνει το πουλί του;»). Αν υποθέτετε ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, έχω άλλο παράδειγμα: σύζυγο γνωστής που μετράει με χάρακα κάθε τρείς και λίγο το πουλί του δεκάχρονου γιού τους. Εκτός του ότι το παιδάκι έχει βαρεθεί, του δημιουργεί ψυχολογικό πρόβλημα – σου λέει, τι με μετράνε; Θα΄πρεπε να κάνω κάτι που δεν το κάνω; Δηλαδή μεγαλώνοντας, ανεξάρτητα από τις διαστάσεις της τσουτσούς του, θα γίνει ένας απ΄αυτούς τους άντρες που πάνω στο ταμτιριρί ρωτάνε τις γυναίκες «έχεις δεί άλλο τέτοιο εργαλείο; ε; ε;» Φέρνοντάς τες σε δύσκολη θέση γιατί βεβαίως και θα έχουνε δεί. Σιγά το εύρημα…

Γενικά οι μπαμπάδες έχουν αυτό το κόλλημα. Το μέγεθος του πέους του παιδιού σου εξαρτάται από την κληρονομικότητα και άλλους άσχετους παράγοντες, δεν επηρεάζεται από το πώς το χειρίζεσαι, αν το τραβάς συνέχεια, αν του κρεμάς βαρίδια στην άκρη  κλπ. Πέος είναι, θα κάνει ό,τι του καπνίσει. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Protex_gif_finalV2 (1)Πολλοί μπαμπάδες  πάντως, ακόμα και οι πιο άνετοι, το ψιλο-ψάχνουν το ζήτημα. Άλλος μπαμπάς μου είπε μια μέρα εμπιστευτικά ποιες τροφές βοηθάνε το πουλί να μεγαλώσει (τα αβοκάντο, λέει, τα καρύδια, οι μπανάνες και οι πρωτεΐνες). Μου είπε ότι υπάρχει site για “worrydads”  όπου ανταλλάσσουν πληροφορίες ανήσυχοι μπαμπάδες απ΄όλο τον κόσμο για τα πουλιά των παιδιών τους. Αρνούμαι να το ψάξω. Δεν θα κάνω τα παιδιά μου βλαμμένα επισημαίνοντας το θέμα «πουλί» από τόσο νωρίς (αν θέλουν, ας γίνουν από μόνα τους βλαμμένα όταν μεγαλώσουν. Δικαίωμά τους.)

Αυτό που σε τρελλαίνει είναι ότι κανένας από τους μπαμπάδες αυτούς δεν ανησυχεί μήπως ο γυιός του είναι βαρύς (που τα περισσότερα αγόρια σήμερα, είναι κομματάκι κομοδίνα). Ούτε μήπως βλέπει πολλή τηλεόραση, μήπως ξέρει απέξω όλες τις διαφημίσεις και κουνάει μόνο τα δάχτυλά του όταν παίζει με τις ώρες  παιχνίδια στο ταμπλετ. Ανησυχούν μπάς και ο κανακάρης βγεί μικροτσούτσουνος και όχι μήπως εξελιχθεί σε μπουχέσα. Το σκεπτικό είναι πως αν έχει μεγάλο πουλί ο άντρας, μετράει ακόμα κι αν μπουχεσίζει ….Το οποίο δεν είναι αλήθεια.

Είπα στον πετυχημένο-πρώην-πλούσιο σύζυγο της γνωστής μου να βάλει το γιό του να κάνει κανένα σπορ μπας και χτίσει σώμα, κι ας αφήσει το πουλί να πετάξει – συμβολικά: εννοώ να φτιαχτεί μόνο του. «Αν γίνει μπάμιας», εξήγησα, «τουλάχιστον θα έχει καλό σώμα, πλάτες, κοιλιακούς, πράγματα δηλαδή που μετράνε αποδεδειγμένα στις γυναίκες.»

Απάντησε ότι έτσι κι ο γιός του γίνει μπάμιας θα είναι δυστυχισμένος, μαζί κι ο πατέρας του, και επιπλέον δεν θέλει να μου ξαναμιλήσει ποτέ επειδή υπαινίχθηκα ότι  ο γιός του είναι, πιθανώς, μπάμιας.

Μου έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα. Είναι κρίμα, γιατί θα του έλεγα πως αν ο μικρός πετύχει και βγάλει λεφτά κάποτε, δεν θα έχει σημασία που είναι μπάμιας…Αλλά υποθέτω ότι θα του το λέει κι η γυναίκα του αυτό, χωρίς αποτέλεσμα…XROMATA1

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.