Διαφορετικα

Όταν ο αρουραίος ξαναχτυπά 2 φορές

Από  | 

Διότι μερικές φορές δεν σου αρκεί να είσαι σκέτο αξιολύπητος και γίνεσαι γελοίος. Αποκρουστικός. Στα μάτια ανθρώπων που σε κάποτε σε κοιτούσαν με αγάπη.

Είναι οι άντρες ( και αντίστοιχα οι γυναίκες) που κάποια στιγμή ξεσκεπάστηκαν τα ψέματα και η προδοσία τους και απομακρύνθηκαν από την ζωή μας.

Εκείνοι που κάποτε γελούσαν με τους φίλους τους και ένιωθαν  σπουδαίοι που διατηρούσαν παράλληλες σχέσεις . Είχαν το μόνιμο αλλά θέλαν και τα έξτρα. Απαιτούσαν απόλυτη αφοσίωση αλλά εκείνοι ήταν σε  μόνιμη αστάθεια. Βουτάγανε και απαιτούσαν ότι καλύτερο και δίναν πίσω αέρα κοπανιστό.

Εκείνοι που έπαιζαν θέατρο , εκμεταλλευόταν  και εξαπατούσαν χωρίς τύψεις , νιώθοντας έξυπνοι και άτρωτοι με τόση αγάπη και επιλογές στην ζωή τους.

Όταν όμως ξεσκεπάζονται όλα,  μετά το αρχικό δράμα, η σκόνη καταλαγιάζει. Αρχίζει η συνειδητοποίηση ότι χάθηκαν τα προνόμια, η σιγουριά, η χαρά της αγάπης που εισπράττεις από την παρουσία  του άλλου.20525821_1647672948578343_5522961893355789481_n

Οταν καταλάβεις τι έχασες η ότι έχασες τα πάνταείναι σαν να σου ρίχνουν  έναν κουβά με παγωμένο νερό στο πρόσωπο.

Πολλοί αρχίζουν τα κλάματα και τα παρακάλια, ταυτόχρονα ,στους ανθρώπους που εξαπατούσαν παράλληλα. Με την ελπίδα ότι το πιο ανασφαλές θύμα με την χαμηλότερη αυτοεκτίμηση  θα μαλακώσει και θα ενδώσει.. (Αλλωστε τόσο καιρό το εξαπατούσες με απόλυτη επιτυχία. Κατάπινε άνετα τις ιστορίες και τις δικαιολογίες σου.)

Αναρίθμητες κλήσεις με απόκρυψη, σημειώματα στην είσοδο του σπιτιού, δημόσιες αναρτήσεις με αμπελοφιλοσοφίες γεμάτες  δήθεν μεταμέλεια, τσεκ ιν σε νοσοκομεία που τάχα πεθαίνουν, καψουροτράγουδα με αφιερώσεις ..

Ένα ολόκληρο βλεννώδες ρεπερτόριο ξεδιπλώνεται..κάνοντας ξεκάθαρο  ότι το θράσσος και η μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους παραμένουν το ίδιο τεράστια. Και τότε και τώρα.

Και ναιο καιρός έχει γυρίσματα και ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει , ανάλογα με το τι έχει δώσει. Οι κακές στιγμές τελειώνουν κάποτε για αυτόν που εξαπατήθηκε. Προχωρά παρακάτω και ασχολείται με καλύτερες σχέσεις. Απεγκλωβίζεται από το ψεύτικο και το νοσηρό.  Οποιος ξέρει να αγαπά και να δίνει δεν χάνεται ποτέ.

24129566_1764306723581631_976316157043853406_n

Δεν ισχύει το ίδιο για τον εγωκεντρικό, ανασφαλή άνθρωπο που δεν διαθέτει συνείδηση και  ολόκληρη η ζωή του είναι μια απομίμηση. Μια κομπίνα με μοναδικό σκοπό την προσωπική  επιβεβαίωση και ευχαρίστηση. Για εκείνον που δεν έχει μάθει να σέβεται και να λέει αλήθειες ούτε στον εαυτό του.

Χωρίς πισωγυρίσματα και δεύτερες ευκαιρίες. Αυτό είναι το τίμημα όταν καις συνειδητά την πρώτη ευκαιρία που σου δόθηκε.

Τελικά, μόνο όσοι άξιζαν, εξακολουθούν να έχουν μια θέση στην καρδιά, την ζωή η τις αναμνήσεις μας. Δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις όμως. Δυστυχώς όταν το πουλάκι της εμπιστοσύνης και του σεβασμού πετάξει, περνάς στα αζήτητα. Υπάρχουν περιπτώσεις που το «τελειώσε» είναι οριστικό και το «έπαιξες και έχασες» ισχύει για πάντα.

Η αποδοχή της πραγματικότητας  είναι το πρώτο βήμα για την αυτοκριτική και ίσως για την θεραπεία.

babis banner2

Η Χριστίνα Βλαχοπούλου σπούδασε Ψυχολογία και ακολούθησε μεταπτυχειακες σπουδές στην Συμβουλευτική και στην Κλινική & Κοινοτική Ψυχολογία. Ασχολείται με ενα ευρύ φάσμα διαταραχών, θέματα σχέσεων, ψυχοσωματικά προβλήματα με επίκεντρο την προσωπική ανάπτυξη & διεύρυνση αυτογνωσίας του θεραπευόμενου.Εχει εργαστει ως συντονίστρια ομάδων & ασχολείται επίσης με την συγγραφή & τον εθελοντισμό. Εχει ζήσει & ταξιδέψει εκτενώς ανά τον κόσμο. Αγαπά κάθε μορφή Τέχνης και δραστηροποιείται σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος & δικαιωμάτων των ζώων.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.