Οικογενεια

Ο μικρός μου Άγγελος

Από  | 

Mία μέρα πριν την πρώτη του γιορτή και σκέφτομαι πώς θα του μείνει αξέχαστη. Ακόμα δεν καταλαβαίνει και πολλά, όχι ακόμα αυτά που θα τον κάνουν να αποτυπώσει εικόνες και συναισθήματα απο τη πρώτη του ονομαστική εορτή. Έχουμε στο πρόγραμμα να γιορτάσουμε με δόξα και τιμή την ημέρα τούτη!

Με γλυκά και ένα όμορφο τραπέζι με φίλους! Απο τώρα του κάνω προπαγάνδα για το όταν θα του λένε -Χρόνια πολλά Άγγελε !- να κουνάει και να ακουμπά το χεράκι του στο στήθος του και να κάνει τη κλασσική μωρουδίστικη κίνηση »ευχαριστώ!»

Νομίζω πως μέχρι μεθαύριο θα το πετύχουμε. Προχθές , λίγο πριν πέσουμε για ύπνο ρωτούσαμε ο ένας τον άλλον.

-Το μωρό είναι σκεπασμένο; Είδες; Μπαίνω μέσα στο δωμάτιο που μοσχοβολάει απο τη ζεστή του ανάσα. Ένα μίγμα παιδικού απορρυπαντικού και μιας γλυκιάς μωρουδίλας που όσο περνάει ο καιρός όλο και χάνεται… Βγαίνω απο το δωμάτιο…

-Το μωρό κοιμάται τόσο όμορφα! Ήταν και σκεπασμένος! Το μωρό…Το μωρό….! Κοιμάται το μωρό….Τι τρυφερή λέξη. Μου γεμίζει το μυαλό εικόνες απο εύθραυστα πράγματα, όμορφα, τέλεια φτιαγμένα. Έλεγα μωρό και έσταζε το στόμα μου μέλι και ζάχαρη και ότι άλλο γλυκό και παραδεισένιο υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο που ευφραίνει τη καρδιά σου. . Πού να φανταζόμασταν οτι αυτό το μικρό αγγελάκι θα άλλαζε τόσο όμορφα τη ζωή μας, θα τη γέμιζε και προπάντων θα ζούσαμε πολλές στιγμές μαζί του που δεν είχαμε ξαναζήσει ποτέ, αθώες, αγνές όπως το βλέμμα του κάθε φορά που προσπαθούμε να του αποσπάσουμε τη προσοχή για να μη κάνει ζημιά.

Αποφασίσαμε απο κοινού να τον ονομάσουμε Άγγελο γιατί είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας αγάπης με απόλυτο σεβασμό και κοινό προορισμό. Φυσικά, είναι το εντελώς αντίθετο απο το όνομά του και εξαιρετικά καταφερτζής για να μην τον μαλώσεις. Έχει το πιο έντονο βλέμμα που αντίκρυσα ποτέ στη ζωή μου (Αυτό το πήρε απο τον πατέρα του , σίγουρα!).

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα μεγάλα καρβουνιάρικα μάτια του και το γεμάτο θυμό βλέμμα του μόλις γεννήθηκε.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που τον ακούμπησαν στο μάγουλό μου και ήταν λες και είχε βγει απο το πλυντήριο!Μπουζάτος και ούτε στάλα βρώμικος.

Με το που ακούμπησαν τα μάγουλά μας έπαψε να κλαίει. Αυτό ήταν! Τότε είχαμε συστηθεί για τα καλά! Δεν θα πω οτι τον ερωτεύτηκα.

Ερωτεύτηκα μόνο τον Λευτέρη, η αγάπη που έχω για τον μικρό είναι άλλη, απερίγραπτη , αδιανόητη, απο άλλον πλανήτη. Ανεξήγητη. Ανυπομονώ να γιορτάσουμε όλα τα πρώτα του πράγματα με πολύ ενθουσιασμό. Τώρα περιμένω τα δεύτερα Χριστούγεννα πώς και πώς, να βγει όμως τη πρώτη του φωτογραφία με τον Αη-Βασίλη, να ανοίξει το πρώτο του δώρο ολομόναχος, να ζωγραφίσουμε τη πρώτη του ζωγραφιά και να την στείλουμε στον Αη-Βασίλη και άλλα τόσα υπέροχα και θαυμαστά. Χρόνια σου πολλά γιέ μου, να μάθεις στη ζωή σου να είσαι πρωτοπόρος, να αγαπάς και να αγαπιέσαι , να διεκδικείς το δίκιο σου και όταν έχεις άδικο να σιωπάς, να συγχωρείς και να ζητάς συγχώσεση όταν σφάλλεις.

Χρόνια όμορφα εύχομαι να έρθουν και τα αθώα παιδικά σου μάτια να φωτίσουν αυτόν τον μαύρο κόσμο ώστε να γίνει καλύτερος.

KATHISMATA2

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.