Η Λίλα αλλού

«Λίλες» παντού!

Από  | 

Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω πολλά μηνύματα, κυρίως από γυναίκες, άγνωστες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ελληνίδες περήφανες, Σπαρτιάτισσες στην ψυχή, που μέσα από την δική μου ιστορία είδαν τον εαυτό τους και τα πατήματα τους στους ξένους τόπους που ζουν. Αρκετές από αυτές ζουν στην Σουηδία όπως και εγώ. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα καταλάβει πως είμαστε τόσες πολλές. Άλλες στην Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Αγγλία,Δανία αλλά και Καναδά,Αυστραλία και Νότια Αφρική! Ελληνίδες παντού! Περήφανες Ελληνίδες μετανάστριες που παλεύουν καθημερινά σε δύσκολες συνθήκες, βαριές δουλειές, πολλές φορές χωρίς καν να μιλούν την γλώσσα της χώρας που διάλεξαν να μείνουν… Εσύ λοιπόν που με διαβάζεις αυτή την στιγμή, που το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι πως όλες αυτές οι γυναίκες, ανάμεσα τους και εγώ, τα παρατήσαμε και το βάλαμε στα πόδια διάβασε αυτό:
Lila Roumeliotou
«Γεια σου Λίλα! Είμαι μια ακόμα Λίλα στο άλλο ημισφαίριο της γης…Έφυγα ενα πρωί με δύο βαλίτσες για το άγνωστο πριν 5 χρόνια. Η κόρη μου τότε ήταν μόλις 5 χρόνων. Δεν είχε ξαναμπεί σε αεροπλάνο, μα ούτε και εγώ! Δουλεύω 12 ώρες, 5 ημέρες την εβδομάδα. Είμαι νοσοκόμα. Δεν πέρασα λίγα…ρατσισμό κτλ…Αλλά τώρα! Τα δύσκολα πέρασαν. Προχωράμε Μπροστά!» Η Ελένη ζει στην Αυστραλία με την 10 Χρόνη πλέον κόρη της. 5 χρόνια δεν έχει έρθει στην Ελλάδα. Μου ζήτησε μια χάρη. Όταν έρθω στην Ελλάδα, να πάω να βρω την μάνα της στο Κερατσίνι . Να της δώσω ένα τριαντάφυλλο και ένα φιλί και να της πω ότι είναι από την Ελένη…Και να πιω έναν καφέ μαζί της, να απαλύνω την απουσία της κόρης της και της εγγονής της… Και βέβαια της υποσχέθηκαν πως θα πάω!
Lila Roumeliotou
Για την Ελένη λοιπόν, την Μαρία, την Φρόσω, τη Αναστασία , την Νικολέττα… Ελληνίδες παντού στον πλανήτη! Με πυγμή, δύναμη μα και πόνο για αυτά που άφησαν πίσω….

1 Σχόλιο

  1. Apla stjarna

    23/01/2018 στις 08:11

    Είσαι Σπαρτιατισσα;

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.