Η Λίλα αλλού

Η Εύα και ο Γιάννς

Από  | 

Την λένε Εύα . Και εκείνον Γιάνν’. Είναι από την Αθήνα, πρωτευουσιάνα. Με σπουδές στην Αυστρία και γραφείο στην Βασιλίσσης Σοφίας. Εκείνος…απο την Καρδίτσα. Τελείωσε το Πολυκλαδικό , έτσι τα ‘λέγαν στην ηλικία μου τα ηλεκτρολογομηχανικουδραυλικό λύκεια που τα είχαν και του πεταματού. Μένει στην Καλλιθέα και το τηλέφωνό του χτυπάει μέχρι τις 11 το βράδυ για την βρύση της κυρίας που στάζει και το θερμοσίφωνο που θέλει αλλαγή . Περιζήτητος ο Γιάννς.
Γνωρίστηκαν στην Σαντορίνη. Εκείνη με μια φίλη της στο high class hotel και εκείνος με το ξαδερφάκι του στα ενοικιαζόμενα της Αρετης. Τον κόζαρε την μπάνισε. Το πρώτο κιόλας βράδυ σε ενα μπαράκι. Ήταν σαν να είχαν συνεννοηθεί να κάνουν διακοπές μαζί πριν καν γνωριστούν. Το πρωί για μπανάκι, το μεσημέρι για σιέστα στο ξενοδοχείο της Εύας γιατί δεν καταδεχόταν τα ενοικιαζόμενα της Αρετής, το απόγευμα στα σοκάκια, το βράδυ σε κάτι ψαγμένα μπαράκια και το πιο βράδυ καναν Ανάσταση και πάλι στο ξενοδοχείο της Εύας. Και έτσι πέρασαν 10 μέρες. Αυτοί τον χαβά τους και η φίλη και ο ξάδερφος χαλαροί, άνετοι να συζητάνε με τις ώρες.
Απο την αρχή μιλούσε πολύ. Του έλεγε και του εξηγούσε με τις ώρες τι ΔΕΝ της αρέσει σε έναν άντρα. Και εκείνος άκουγε. Πως δεν της αρέσει να ακούηονται τα χείλια του όταν τρώει, πως την εκνευρίζει το χλαπ χλαπ της σαγιονάρας, πως δεν της αρέσει ο άντρας να ειναι βλάχος (ουπς ! αυτό ήταν χτύπημα κάτω απο την μέση για τον Γιάνν’), πως ο άντρας δεν εχει σημασία τι επάγγελμα κάνει αλλά πώς το πασάρει προς τα έξω (ναι καλημέρα σας! Γιάννης Τσαρλαμπάσης, Ειδικός Επιστήμων Σχεδιασμού Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Υπεύθυνος Ομαλής λειτουργίας αυτών). Και εκείνος άκουγε. Και η μόνη φράση που είπε ήταν : «Η γυναίκα που θα είναι δίπλα μου, θα είναι γιατί αγαπάει αυτό που είμαι και όχι αυτό που θα ήθελε να είμαι». Και βασικά απο ένα σημείο και μετά δεν άκουγε…έκανε πως άκουγε. Και συνέχιζε να χτυπάει τα χειλια του καθώς έτρωγε καλαμαράκια , συνέχιζε να σβαρνάει την σαγιονάρα στα σοκάκια της Σαντορίνης , συνέχισε να φωνάζει στον ξάδερφο «Ρε Σταμάτ’, έλα ρε μαλάκα να δεις!». Και συνέχισε να λέει στις συζητήσειςόταν τον ρώταγαν τι δουλειά κάνει «Υδραυλικός είμαι. Μια χαρά βγαίνει το μεροκάματο. Πάντα θα στάζουν βρύσες, πάντα θα τρέχουν καζανάκια, πάντα θα σπάνε σουλήνες». Μα εκείνη, μετά τις διακοπές στην Σαντορίνη και το διάγγελμα, είχε πάψει να ακούει, να βλέπει, να μυδιάζει….Ήταν βουτηγμένη στην καψούρα μέχρι τα αυτιά!
Και εκείνος απο την αρχή ως εκείνη την αποφραάα μέρα ήταν ακριβώς ο ίδιος. Τήρησε αυτό που είπε. Παρέμεινε ο εαυτός του. Ο Γιάννς. Ώσπου ένα βράδυ Παρασκευής , καθώς πίναν τα ποτάκια τους με τον ξάδερφο και την φίλη (που είχαν γίνει ΚΑΙ αυτοι ζευγάρι) στην Γλυφάδα, ΤΣΟΥΠ! Ο πρώην της Εύας…. ατσαλάκωτος λιμοκοντόρος με Μυκονιάτικο γλοιώδες στυλάκι, μαυρισμένο και γυαλιστερό μούτρο σαν να μην πω ποιανού…. Κατάπιε ενα μαγκάλι με κάρβουνα η Εύα! Γιατι άραγες;
Χαιρετούρες και σταυρωτά φιλιά, τι κάνεις πως είσαι, κάθεται και ο τάδε εκεί, χαμόγελα και πεταχτά ψεύτικα φιλιά και στο ενδιάμεσο ο Γιάννς ρωτάει την φίλη ποιός είναι αυτός και η φίλη ξερνάει πως είναι ο πρώην. Και στο δευτερόλεπτο διαβάζει τα χείλη του ο Γιάννς που της λέει : Με αυτόν τον μαλάκα τον βλάχο είσαι; Δεν σε είχα για τόσο χαμηλά!
Εγκεφαλικό, έμφραγμα και ποδάγρα στα πρώτα χιλιοστά του δευτερολέπτου ….. και στο μυαλό του σφηνωμένο πως η Εύα δεν είχε καν την λεπτότητα να τους συστήσει. «Κατάπιε το Γιάνν’ δεν μας παίρνει να κάνουμε το μαγαζί λίμπα», σκέφτεται. Και φεύγει το Μυκονιάτικο μαυριδερό μολυντήρι και κάθεται η Εύα και πετάει στην θεϊκή μα λάθος ατάκα «Είδες μωρό μου τον Ντένη; δεν εχει φοβερό στυλ; Θα σου πήγαινε πολύ και εσένα να ντύνεσαι έτσι!». Ο Ντένης….μάλιστα….το Μυκονιάτικο μολυντήρι….
Για τους επόμενους 6 μήνες η Εύα κωλοχτυπιόταν στο γραφείο της στην Βασιλίσσης Σοφίας, έστελνε συνέχεια μηνύνατα ζητώντας συγχώρεση στον Γιάνν’, θυμόταν τις διακοπές στην Σαντορίνη. Ο Γιάννς πάντρεψε την φίλη με τον ξάδερφο και συνέχισε να πιστεύει πως η γυναίκα που θα μείνει δίπλα του θα είναι αυτή που θα τον αγαπήσει για αυτό που είναι και όχι γι’αυτό που εκείνη θα ήθελε να είναι. Και γνώρισε την Ελένη.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.