ιστοριες

Γιατί παγώνει μωρέ ο Ψηλορείτης;

Από  | 

Οτι δεν μπορεί να συλλάβει εύκολα ο ανθρώπινος νους και να δημιουργήσει  ανθρώπινο χέρι το αναλαμβάνει η φύση και μας το παραδίνει έτοιμο. 

Εμεινα ωρες να κοιτάω εκστασιασμένη μια εικόνα που δημιούργησε  η φύση στην κορφή του Ψηλορείτη.  Λες και μια μαγική δύναμη διάβασε τις σκέψεις μου. Μια εικόνα, χίλιες σκέψεις… Πλημμυρίζει το μυαλό απ αυτό που βλέπω και φουντώνει η ψυχή

Ο πάγος πέρασε αλλά δεν μπόρεσε να  αλλάξει σχήμα στο Σταυρό, δεν μπόρεσε να μείνει πάνω στο σώμα του. 

Ξετινάχτηκε και προχώρησε. 

Και πάγωσε η οργή του χιονιά τον Ψηλορείτη με το διάβα τουκαι άλλαξαν τα πάντα γύρω του κι έγιναν όλα αλλιώς μα ο Σταυρός  αγέρωχος και υπερήφανος τα άφησε όλα πίσω του και προσπέρασε  ατώφιοςζεστός , δυνατός και αδιάφορος για τα στοιχειά της φύσης.

Σαν την Κρήτη μου είναι  ετούτος Σταυρός. 

Η Κρήτη που έχω μέσα μου. 

Κοιτάω καμιά φορά πίσω φεύγοντας και βλέπω πάγο μα μπροστά μου πάλι ξεπροβάλει η Κρήτη που έχω  μέσα μου, υπερήφανη,  ζεστή αγκαλιά , στήριγμα δυνατό, η πίστη μου, η Κρήτη μου!  Τα στοιχειά της φύσης λίγα και αδύναμα για να της αλλάξουν την θωριά 

Περνάνε από πάνω της,  την δέρνουν,την τσακίζουν, προσπαθούν να την αλλοιώσουν να την ατιμάσουν μα εκείνη αγέρωχη ξεσκονίζεσαι και προχωρά.  

Σαν τίμιο ξύλο και η μικρή μου πατρίδα.

Τούτη η είκονα στοίχειωσε το νου μουσαν τον Ζορμπά που είπε κάποτε » δεν βρίσκω λόγια να στο εξηγήσω μα αν ποτέ έχω διάθεση θα στο χορέψω«.  

Ετσι κι εγώ, δυσκολευόμουνα να το εξηγήσω μα να που η φύση το ζωγράφισε.. και τα ΄πε όλα !

Γιατί παγώνει μωρέ ο Ψηλορείτης ?


babis banner2

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.