Διαφορετικα

Έτσι είναι αφού έτσι νομίζετε

Από  | 

Γενικώς νομίζω ότι είμαι άνθρωπος αρκετά υπομονετικός. Και ας πούμε, με ευρύ πεδίο κατανόησης. Υπάρχουν όμως και ορισμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που μου ανάβουν τα λαμπάκια. Ένα εξ αυτών;

Το πείσμα ή άλλως η ισχυρογνωμοσύνη.

Προσέξτε όμως, όχι κάθε είδους πείσμα ή επιμονή. Θαυμάζω εξαιρετικά τους ανθρώπους οι οποίοι χάριν της προσωπικής επιμονής τους κατάφεραν πράγματα που αρχικά φαίνονταν βουνό. Όχι μόνο στα επαγγελματικά τους αλλά και σε οτιδήποτε έθεσαν ως προσωπικό στόχο, από το να χάσουν πχ ανεπιθύμητο γι αυτούς βάρος μέχρι να σπουδάσουν στο καλύτερο πανεπιστήμιο.

Αυτό μάλιστα, είναι δημιουργικό πείσμα, γόνιμο που φέρνει καρπούς.

Τι να το κάνεις όμως, αν έχεις φτάσει 31 χρονών μαντραχαλος, έχεις φάει ένα σωρό σκατα , πολλά οφειλόμενα στο ξερό σου το κεφάλι, και μυαλό πάλι δε βάζεις;

Βρε σου μιλάμε με το καλό, βρε το ρίχνουμε στην πλάκα για να μη το ρίξουμε στα ζαναξ, εσύ τίποτα, ξέρεις τα πάντα εκ των προτέρων και μάλιστα καλύτερα απ όλους μας . Ασχέτως βέβαια που θα έρθει η ρημαδα η ώρα που θα γκρινιάζεις για το πόσο δίκιο είχαμε όταν σου λέγαμε να ξεκολλήσεις από το αλάθητό σου .

Πέρα από την πλάκα, ένα πρέπει να ξέρετε οι απανταχού ξεροκέφαλοι : είναι μαθηματικά βέβαιο πως είναι αδύνατον να τα γνωρίζετε όλα και να έχετε ορθή άποψη επί παντός επιστητού.

ΔεθαχάσειηΒενετιάβελόνιανγιαμίαφορά παραδεχθειτε ότι αυτός ο φίλος, γκόμενος , συγγενής που σας προτείνει κάτι , θέλει μόνο το καλό σας ( άντε και τη ρημαδα την ηρεμία του όταν μετά θα του κλαιγεστε ) .

Στην τελική, μη σωσετε και κάνετε αυτό που σας προτείνει. Βγάλτε όμως τις ρημαδες τις παρωπιδες σας και ακούστε τον μία φορά χωρίς να κραυγάζει μέσα σας το εγωκεντρικό όχι σας .

babis banner2

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.