People

Αν ο Βασίλης ο Λεβέντης είναι σοβαρή πολιτική πρόταση, καλύτερα πρεζάκιας

Από  | 

Αυτή η στήλη, το λεπόν, έχετε καταλάβει ότι γενικότερα δεν πραγματεύεται πολιτικά θέματα.

Είναι σαν κάτι μαγαζά που λόγω πολιτικώνε και θρησκευτικώνε συζητήσεώνε ο ιδιοχτήτης παραλίγο να το κλείσει και μετά να αυτοχτονήσει με κωλοδάχτυλο τριζάτο και στεγνό, αφού έχει πανάρει τον παράμεσο σε αυγό και ρινίζματα σιδήρου για να ερεθίζει το κωλάντερο, οπότε απεφάσισε ο δόλιος να βάλει ταμπέλα με μεγάλα γράμματα “ΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΣ, ΝΟ ΡΗΛΙΤΖΙΟΝ”, μπας και το σώσει και συνεχίσει να βγάνει το μεροκλάματο.

Έτσι κι εγώ. Επειδή σε κάτι πολιτικές και θρησκευτικές συζητήσεις ένιωθα σαν να έβλεπα μια φωτογραφία του άθρωπα του Νεάτερνταλ και ταυτόχρονα να άκουγα το “Σαν να μην πέρασε μια μέρα” του Δημητριάδη, είπα να το κλείσω το μπουρδέλο και να μην ξανασχοληθώ.

Όλα αυτά, όμως, μέχρι ψες.

Που πήγα να δω τη μάνα μου και μου λέει ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ Η ΡΟΥΦΙΑΝΑ: “Αχ, Κωστή μου, ο μόνος τελικά που έχει να πει μια πολιτική άποψη σωστή και ορθή είναι Ο ΒΑΣΙΛΗΣ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ”.

Ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο της κοινής λογικής, να ζήσουμε να τη θυμόμαστε, θεός σχωρέσ’ τα ποθαμένα της.

Ο Βασίλης ο Λεβέντης. Σοβαρή πολιτική πρόταση. Ναι.

Δεν θα σας πω τι απάντησα στη μάνα μου. Θα σας πω μονάχα τα παρακάτου.

Όταν ήμανε μικρός και ο Βασίλης ο Λεβέντης ήτανε στα ντουζένια του, και πιο νέος φυσικά, μαζί με κάτι φίλους χεβυμεταλάδες είχαμε κλέψει ΟΛΟΣΩΜΟ Λάρυ Μπερντ από το μαγαζί που πούλαγε σνήκερζ Κεφαλληνίας και Παξών γωνία, στην Κυψελάρα, απέναντι από το 15ο Γυμνάσιο-Λύκειο, του είχαμε κοτσάρει στη μάπα φωτό του Βασιλομπίλαρου του Λεβέντη και είχαμε κατέβει πανηγυρίζοντας με καπνογόνα να δούμε ομιλία στη Χαλκοκονδύλη εννιά, όπου ο πρόεδρας βγήκε από ένα παραθύρι μισό επί μισό και φώναζε “ΑΡΚΟΥΔΕΗΔΕΣ, ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ”.

Περιττό να σας πω, κι ας είναι και μηνύσιμο, ότι είχαμε προσπαθήσει να στείλουμε και πίτσες, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΑΓΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΑΝ ΑΡΘΙΜΟ. Να μη συνεχίσω με φραπέδες κου λου που κου λου που.

Όλα αυτά, λοιπόν, καθιστούσαν τη φασάρα πιο γραφική κι από γριά πάνω σε γάδαρο στη Σαντορίνη, μέσα σε καρτ ποστάλ την οποία κρατάει ο γέρος με το τσιμπούκι (κάδρο σε ΟΛΑ τα παλιά σπίτια, ειδικά σε χωριά), ο οποίος κάθεται δίπλα σε ένα άγαλμα στα Νησιά του Πάσχα, ενώ δίπλα ψήνουν αρνιά Κινέζοι χορεύοντας ταυτόχρονα την Καραγκούνα.

Το ότι μεγάλωσε ο Βασίλης ο Λεβέντης και δεν έχει το σθένος να κάμει πχια αυτά που έκανε δεν τονέ καθιστά σοβαρή πολιτική άποψη, απλώς πχιο κουρασμένο και με λιγότερη όρεξη λόγω γήρατος.

Άμαν ήτανε σαράντα, τα ίδια θα έκανε. Πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι. Κι εγώ με τον Τάκη και τον Ηλία θα ήμασταν και πάλι εκεί, στη Χαλκοκονδύλη εννιά, με ολόσωμο Λάρυ Μπερντ και πριτσινωμένη φάτσα πρόεδρα για να τον τιμήσουμε.

Γεια και χαρά σου, πρόεδρα, με τη σοβαρή πολιτική πρόταση.

ΑΡΚΟΥΔΕΗΔΕΣ. ΚΑΡΚΙΝΟΣ. ΘΑΝΑΤΟΣ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.